Framtiden inom cybersäkerhet

Ecrucial bjuder in till en inspirerande kvällsföreläsning om KTH:s ramverk för att förebygga cybersäkerhetshot i storskaliga IT-miljöer.

Kvällsföreläsning – Framtiden inom cybersäkerhet!

KTHs ramverk för att förebygga cybersäkerhetshot i storskaliga IT-miljöer

Äntligen dags för ett Ecrucial-evenemang igen! Denna gång bjuder vi in till en inspirerande föreläsning med professor Mathias Ekstedt från KTH. Vi dyker ner i cybersäkerhet och KTH:s forskning kring Meta Attack Language (MAL), ett open source-ramverk för hot- och attackmodellering. MAL är framtaget för att hjälpa organisationer med storskaliga IT-system i sitt cybersäkerhetsarbete.

Vi bjuder på matiga kanapéer, snacks och dryck. Inbjudan går ut till våra kunder, anställda och vänner i branschen.

Anmäl dig på en gång – antal platser är begränsade! 

Om föreläsningen

Cyberattacker blir allt mer avancerade och riktade. Företag och organisationer hanterar stora och komplexa IT-miljöer, där det för all del kan vara svårt att upptäcka säkerhetsbrister men än mycket svårare att prioritera i vilken ordning de identifierade sårbarheterna och svagheterna skall åtgärdas.

MAL är ett ramverk KTH har tagit fram för att modellera och simulera cyberhot i olika IT-miljöer. Genom att använda MAL kan organisationer förstå svagheter i sin systemkontext samt simulera cyberattacker för att därigenom fatta bättre säkerhetsbeslut.

MAL ger möjlighet att bygga domänspecifika hotmodeller och simulera angreppsscenarier på exempelvis molninfrastruktur, SCADA-system, fordonsplattformar mm.

Under föreläsningen kommer vi att gå igenom

Övergripande – adresserad problembild
MAL – hur modellerar man och vilka analyser kan göras
Ett kortare exempel
En inblick i pågående och framtida forskningsprojekt med MAL

Datum? Onsdag 5 mars.
Tid?
17:00 mingel, mat och dryck.
17:30-18:10 föreläsning – Mathias Ekstedt.
19:00 eftermingel övergår till Ecrucials kontor för de som vill.
Var? Bonnier Business Center, Sveavägen 53, Stockholm

Om föreläsaren Mathias Ekstedt

Mathias är professor vid KTH och en av Sveriges ledande forskare inom cybersäkerhet och IT-arkitektur. Mathias har över 20 års erfarenhet av att analysera hur komplexa IT-system – från företagsnätverk till kritisk samhällsinfrastruktur – kan skyddas mot cyberattacker.
Förutom sin forskning på KTH arbetar han även på Google och har således förståelse för cybersäkerhetsutmaningar både från akademiskt och praktiskt perspektiv.

Anmäl dig via formuläret här!


Vi är ett grymt gäng av bland annat utvecklare, designers, projektledare och ledare.
Träffa oss!