Bygga system eller bisamhällen? Hos Ecrucial får Oscar tid för båda.
Vad finns det för likheter med att jobba som utvecklare och att driva ett lantbruk? Många om du frågar Oscar. Man måste ta stort eget ansvar, vara beredd att jobba hårt när det behövs och vara noggrann i sin planering och tänka strategiskt. För snart fyra år sedan lämnade Oscar, tillsammans med sin sambo, Stockholm och tog över svärföräldrarnas gård i Myckelby som ligger strax utanför Hedemora. Ett annorlunda liv mot lägenhet i stan – men som ger så mycket mer!

Oscar är uppvuxen på en liten ö Stockholms skärgård och har alltid uppskattat naturen och att arbete med kroppen. Tillsammans med sambon valde man att flytta upp till Myckelby och ta över Oscars sambos föräldrars gård för att kombinera sina dagliga arbeten med att restaurera gården och bedriva hobbylantbruk och djurhållning.

Oscar jobbar främst med e-fakturor och leder bland annat ett europeiskt team som hanterar standarden kring e-fakturor. Teamet tar emot förfrågningar om förändringar som utreds kring huruvida dom är genomförbara för att därefter presteras för ett europeiskt råd. När väl beslut kring aktuella förändringar är tagna av rådet ser Oscars team till att de genomförs.

Förutom Sverige sitter teamet utspritt över hela världen och har trots det ett väldigt bra samarbete med mycket kunskaps- och erfarenhetsutbyte.

På gården huserar både ankor och höns men Oscars passion är främst bin. Att ta hand om djuren och allt som en gård med tillhörande skog för med sig kan upplevas övermäktigt för  många. Men för Oscar är det avkoppling. Då han styr sin arbetstid själv jobbar han främst på förmiddagen och kvällen så han kan njuta av dagsljuset utomhus och lägga tid på gårdsarbetet. Oscar har till och med gjort sig av med vedkapen då han tycker det är roligt att hugga ved – vi får se om han får ångra det i vinter.

Några av djuren på gården

Corgi
En stor hund med korta ben, mankhöjd är cirka 25-30 cm för både hanar och tikar. Vikt är för hanhund är 10–12 kg och för tikar 9–11 kg. Färgen är enfärgat rött, sobel, fawn eller svart med tanteckning. Hudnen har utvecklat sin individuella särprägel i Wales där de drev boskapen, vaktade gården, gick med på jakt och var sällskapshund för barnen.

Källa: Svenska Kennelklubben

Cayugaanka
En amerikansk ras av tama ankor. Den introducerades till Finger Lakes-regionen i delstaten New York omkring 1840 och är uppkallad efter Cayuga-folket i det området. Svartglänsande och fjäderdräkten skimrar i grönt och ibland i blått. Ankan värper 80-150 ägg om året som i början av säsongen är kolsvarta, för att så småningom bli grafitgrå eller ljusgröna. Rasen används till produktion av både ägg och kött – Cayugan sägs vara ankanköttets Rolls Roycs.

Källa: Apellgården

Hedemorahöns
Vanlig i trakten runt Hedemora i Dalarna. På grund av det kyliga klimatet där har hönan utvecklat egenskaper som en fågel i Sydsverige inte har. Detta visar sig bland annat genom att det på fjädrarnas undersida sitter ett extra dun, så kallat bidun. som i vissa fall växer ner på fågelns ben och det ser ut som om hönan har byxor på sig. Färgen på fjädrarna varierar i svarta, gråa och bruna nyanser. Rasen är relativt tung med en tuppvikt runt 2,5 kg. Hedmorahönan är en mycket god värpare med goda föräldraegenskaper.

Källa: Skansen

Buckfastbiet
Biet är en korsningsprodukt av honungsbin där många olika raser och stammar ingår. Munken Broder Adam har i klostret Buckfast i sydvästra England korsat samman de bästa bin han har kunnat hitta i världen till en ny “konstras”. Varje samhälle (kupa) producerar ca 20-50 kg honung per år.

Källa: SLU (Artbanken) och Föreningen Svensk Buckfastavel

Spontanansökan

Vi letar efter Sveriges främsta konsulter som vill bli en del av Ecrucial. Älskar du utmaningar, har dokumenterad kompetens och vill kombinera ditt arbete med annat i livet? Då är du varmt välkommen med en spontanansökan.

"

Är det OK att vi sparar dina kontaktuppgifter enligt vår policy?

Frågor? Kontakta oss så berättar vi mer!

"
Johan Bryngelsson

Johan Bryngelsson

VD, Ecrucial Norr

Expertområde: Ledning
Passion: Skidåkning, fjällen

johan.bryngelsson@ecrucial.se

Vi är ett grymt gäng av bland annat utvecklare, designers, projektledare och ledare.
Träffa oss!