Systemintegration eller skoterexpedition? Hos Ecrucial får Hampus tid för båda.
Snö som väller ner och en temperaturmätare som visar långt under minusstrecket. Många kanske skulle börja oroa sig för hur man ska orka skotta fram bilen tidigt nästa morgon eller hur mycket försenad bussen kommer vara. Hampus Olsson från Umeå har istället siktet inställt på något helt annat.

Nysnö betyder bara en sak och det är en dag i naturen på sin snöskoter, med snön sprutande och vinden bitande i kinderna.

– Det är inte varje dag som det är 50 cm nysnö och solsken. Men med min arbetssituation kan jag pricka in varenda en, säger Hampus med ett stort leende.

Hampus har jobbat som konsult på Ecrucial i snart ett år och brinner för att ta sig an utmanande uppdrag, oavsett om det är ett utvecklingsprojekt eller att nå en fjälltopp med skotern.

– Min inställning är att allt är möjligt, frågan är bara hur lång tid det tar. Min tidigare kollega Johan kontaktade mig och berättade att han startat Ecrucial Norr och frågade om jag ville börja. Jag fick direkt en bra känsla för vad han ville åstadkomma och blev inspirerad av hur han ville utveckla verksamheten framåt, fortsätter Hampus.

I dag jobbar han främst med kritiska integrationer och har sedan 2016 primärt jobbat med Microsoft BizTalk. Arbetet innefattar både förberedande insatser och löpande underhåll och förbättringar.

– Ecrucial skiljer sig åt mot andra konsultbolag. Kunden kan verkligen känna sig trygg då man köper det man ser. Vi frontar inte bara seniora konsulter, vi levererar med seniora konsulter, säger Hampus stolt.

Ecrucial Norr har vuxit stadigt senaste året och Hampus utgår från sitt hem i Umeå. Även om han inte har några kollegor som är bosatta i närheten så upplever han inte något problem med sammanhållningen.

– Vi är ett grymt gäng och får hela tiden möjligheter att samtala och inspireras av varandra. Ibland är det en gemensam lunch eller ett avstämningsmöte men framför allt så anordnar Ecrucial fantastiska kick-offer och konferenser. Skulle jag behöva hjälp i någon fråga eller bara vill prata av mig, finns mina kollegor bara ett meddelande eller telefonsamtal bort, säger Hampus.

Friheten och möjligheten att lägga upp dagarna, veckorna och till och med året själv var avgörande för Hampus när han valde att börja på Ecrucial. Flexibiliteten och det egna ansvaret gör det möjligt att vara ledig de bästa skoterdagarna och man kan prioritera viktiga dagar med familj och vänner. Trots mycket ledighet har Hampus idag betydligt högre lön än där han jobbade tidigare, där man ansökte om ledigt och var begränsad till sina fem veckor per år.

– Möjligheten att välja och frihetskänslan är det absolut bästa. Jag tror fler skulle få en bättre vardag om de verkligen trodde på sin kunskap och kapacitet. Ecrucial ger det stödet som krävs och är den perfekta arbetsgivaren för den som vill ha full kontroll över sin vardag, avslutar Hampus.

Hampus har än så länge inte vågat sig på att köra snöskoter på öppet vatten, men känner vi honom rätt är det inte omöjligt att det blir ett våghalsigt försök nästa säsong.

Hampus bästa tips!

Jag älskar att åka i lössnö. Strax utanför Klimpfjäll finns det fantastiska områden runt Gitsfjället och Njakafjället. Fantastisk back-country-åkning!

Spontanansökan

Vi letar efter Sveriges främsta konsulter som vill bli en del av Ecrucial. Älskar du utmaningar, har dokumenterad kompetens och vill kombinera ditt arbete med annat i livet? Då är du varmt välkommen med en spontanansökan.

"

Är det OK att vi sparar dina kontaktuppgifter enligt vår policy?

Frågor? Kontakta oss så berättar vi mer!

"
Johan Bryngelsson

Johan Bryngelsson

VD, Ecrucial Norr

Expertområde: Ledning
Passion: Skidåkning, fjällen

johan.bryngelsson@ecrucial.se

Vi är ett grymt gäng av bland annat utvecklare, designers, projektledare och ledare.
Träffa oss!